Tegenwoordig ontkom je niet meer aan de vele aanbiedingen van VoIP telefonie. ISDN verbindingen maken plaats voor de VoIP telefonie. Maar wat bedoelen we hier nou mee? En is dit echt een investering of word je min of meer gedwongen door de stop van ISDN?

Om te beginnen is het goed om te weten wat VoIP telefonie precies is. Wanneer we het hebben over VoIP telefonie hebben we het direct ook over Cloud telefonie en Hosted telefonie. VoIP telefonie is een betrouwbare manier om te bellen via dataverbindingen. De analoge telefoonlijn of ISDN wordt vervangen door het internet.

Binnen het internet heb je een grote hoeveelheid aan bandbreedte en via deze bandbreedte wordt spraak verzonden en ontvangen. Ook kan er naast de spraak andere digitale informatie worden verzonden en ontvangen.

Bij de aanbiedingen voor VoIP telefonie wordt vaak gesproken over de vele voordelen van VoIP telefonie, maar wat zijn deze voordelen dan precies?

Flexibiliteitsbereikbaarheid

Een flexibele bereikbaarheid waar je ook maar bent. Of je nu op kantoor, thuis of onderweg bent, je bent overal bereikbaar. Zo kan je je klanten en/of collega’s altijd en overal te woord staan.

Inzicht in bereikbaarheid collega’s

Of je nu op kantoor, thuis of onderweg bent, al je collega’s kunnen je bereikbaarheid inzien. Ook als je te maken hebt met buitendienst medewerkers, omdat je precies kan zien wie bereikbaar is en wie bijvoorbeeld in een afspraak zit.

Geen afhankelijkheid

Je bent niet meer afhankelijk van een fysieke telefooncentrale, maar maakt gebruik van een centrale in de Cloud. Het gevolg hiervan is dat je direct ook geld kan besparen.

Automatische upgrade

Je hoeft niet meer bij te houden wanneer een upgrade moet plaatsvinden. Alles wordt automatisch en kosteloos uitgevoerd en ben je direct verzekerd van de laatste features.

Automatische calamiteitenroutering

Storing? Geen nood! Er vindt bij storingen een automatische calamiteitenroutering plaats. Hierdoor ben je verzekerd van een optimaal werken en bereikbaarheid.

Efficiënter werken

Door de functionaliteiten die cloud telefonie biedt kan er veel tijd worden bespaard. Zo zijn er minder werkplekken nodig, vergaderingen kunnen nog efficiënter worden ingepland en werknemers hebben zo meer zeggenschap over hun tijd.

VoIP voor jouw bedrijf de oplossing? Doe de gratis checklist en kom er achter!

Werken in de cloud niet meer weg te denken

Nederlandse bedrijven gebruiken steeds meer clouddiensten. Op dit moment spreken we van 28 procent van de Nederlandse bedrijven die zijn overgestapt op werken in de cloud. Ondanks dat het percentage nog meer zal toenemen, stellen nog veel bedrijven in...

Lees meer

Verwachting goede bereikbaarheid is sterk toegenomen

Bedrijven zullen zich extra moeten inzetten door de hoge verwachtingen van de klant. Door de uitbreiding van de communicatiemogelijkheden zullen bedrijven hun bereikbaarheid naar klanten onder de loep moeten nemen. Tegenwoordig draait het om snel mobiel...

Lees meer