Skype for Business

Het succes van een organisatie wordt voor een groot deel bepaald door hoe medewerkers samenwerken. Hierbij speelt de factor bereikbaarheid een grote rol. Hoe kom ik zo efficiënt mogelijk in contact met een collega, ongeacht of hij op kantoor is, thuis werkt of bij de klant zit? NetFirst biedt met de Microsoft Skype for Business een geïntegreerd platform voor betere samenwerking. Microsoft Skype for Business intensiveert de samenwerking en de bereikbaarheid en het zicht daarop.

Functionaliteit Microsoft Skype for Business

Microsoft Skype for Business stimuleert communicatie tussen medewerkers. Zonder grote investeringen in de infrastructuur of upgrades van het netwerk. Skype for Business stelt je collega’s in staat vanuit de applicatie waarmee ze werken direct de persoon te vinden die ze op dat moment nodig hebben. De Skype for Business client toont direct wie aanwezig is en hoe zij bereikt kunnen worden (bijvoorbeeld via e-mail, mobiele telefoon of met een chatbericht). Collega’s zijn minder tijd kwijt met het zoeken naar elkaar. De communicatie verloopt op deze manier efficiënter, waardoor er beter wordt samengewerkt. Tussen medewerkers onderling, maar ook met aangesloten zakenpartners of klanten.

Skype for Business

Voordelen Skype for Business

  • Videovergaderen
  • Chatten met collega’s
  • Documenten delen / desktop sharing
  • Inzicht in status van collega’s (presence)
  • Integratie met Outlook en Sharepoint
  • Gebruiken van Voice over IP

Presence

Dankzij aanwezigheidsinformatie (presence) is de realtime status van gebruikers zichtbaar op basis van hun agenda’s, status aanmelding/activiteiten en gebruikersvoorkeuren. Deze gegevens zijn (voor zover je dat wenst uiteraard) inzichtelijk voor collega’s en aangesloten zakenpartners en klanten.

Betere stroomlijning communicatie

Door communicatie via een IP-netwerk mogelijk te maken, is integratie met de toepassingen makkelijker geworden en kan (spraak)communicatie worden geïntegreerd met e-mail, agenda’s, voicemail/unified messaging, chatberichten en webmeetings. Het resultaat is een gestroomlijnd systeem (ook wel Unified Communications) dat beter werkt dan de verouderde communicatiesystemen.

Efficient vergaderen via het web

Microsoft Skype for Business maakt vergaderen via het web mogelijk; virtueel vergaderen met behulp van gegevens, inhoud, beeld, spraak, media en tekst voor een realtime communicatie en samenwerking waar en wanneer je dat nodig hebt.

 Netfirst als implementatiepartner

Met Netfirst als implementatiepartner ben je verzekerd van:

  • een naadloze integratie met je huidige bedrijfsprocessen, zoals koppelingen met je huidige automatisering (Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Microsoft Office Outlook en/of andere veelgebruikte toepassingen)
  • een snelle koppeling met je vaste en mobiele telefoonnetwerk
  • een snelle koppeling met het Microsoft Office Comunications-netwerk van je zakenpartners of klant

Meer weten?

Maak direct een afspraak met een adviseur van Netfirst.